Dag 4

Brug dagen til at lægge ud på den bløde måde, kør ca. 10 km mod nord og drej mod Krk, øen, hvor også Rijekas lufthavn ligger. I skal betale i omegnen af en 10'er for at køre over broen, så det er jo til at holde ud.

Fortsæt fra broen ad landevejen ca. 10 km og drej til højre mod den lille idylliske havneby Malinska.

**       Malinska

Find et sted at parkere og tag en slentretur rundt i den lille hyggelige by, fra havnen er der udmærkede bademuligheder.

4-master
Denne flotte skude hører hjemme i havnen, og i 2000 var det meningen, at den skulle laves til museumsskib, jeg ved i skrivende stund ikke, om det er sket.

Kør nu videre ad landevejen mod hovedbyen, der ligesom øen hedder Krk

***     Krk

 

Brug nogle timer på at slappe af i denne på alle måder lækre lille by. Sæt jer på en fortovsrestaurant ud til havnekajen og nyd den fantastiske atmosfære, her er dejligt og til at betale sig fra.

Havnemiljø
Ude på pynten sad vi og havde en fantastisk udsigt til den forbavsende travle havn.

Smalle gyder
Gå nu en lille tur rundt i den lille middelalderby, der er bare skønt.

Mørk middelalder
Det minder lidt om en labyrint den måde, man på så beskeden plads har fået anbragt alle de gyder.

Torv
Det føles nærmest som at komme ud fra et mørkt lokale, når I træder ud fra gyderne på byens lille torv.

Kør nu ca. 10 km videre mod nord, til I kommer til den lille by Vrbnik, som ligger på øens nordlige kyst overfor Selce. Byen har en meget international aura p.g.a., at et utal af kunstnere af alle arter har erklæret den deres kærlighed og derfor har slået sig ned der i det meste af sommersæsonen.

**       Vrbnik

Parker på det store torv og gå den lille tur ud til den stejle kyst, her ligger der et lille kapel med en park, hvorfra udsigten er fremragende. Med en kikkert kan I endda let få øje på Selce.

Parken
Når I har set jer mætte, kan I gå ca. 100 m ned mod kysten, her ligger der et lille traktørsted, hvor man sælger de på stedet dyrkede vin- og skinkespecialiteter.

Skål
I det lille værtshus er der et gevaldigt leben af folk, der kommer og går.

Velbekomme
Føromtalte skinke hænger til tørre direkte i værtshuset. Ikke, at jeg ikke bryder mig om røget skinke, men jeg foretrækker nu, at den ikke bliver ryget over cigaretrøg, så vi sprang over.

Nu er det vist efterhånden på tide at vende næsen hjemad til hotellet.

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010