Tzatziki

 

 

Ingredienser

½ liter youghurt
2-5 fed hvidløg
½ agurk
Olivenolie
Groft salt og peber

Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes

Forarbejdning.:

Start om aftenen før eller tidligt på dagen


Find et litermål eller lignende, og så er en tragt velegnet til at putte et kaffefilter i.
Hæld den halve liter youghurt i filteret og stil litermålet med indhold i køleskabet, gerne natten over, men mindst 4 timer.


Pres nu fedene ned i en skål, skræl aguken, riv den groft og bland den grundigt med hvidløgen


Hæld nu væsken ud af tragten og kom den nu næsten tørre youghurt over i skålen og rør grundigt, mens du tilsætter olie, max halvdelen af mængden af væske du har hældt fra.
Mængden af væske kan du tydeligt se på billedet, og halvdelen heraf er max 1 og en hvart dl, jeg bruger gerne 3 spiseskefulde, alt efter hvor lind, du vil have salaten.
Tilsæt 1 teskefuld groft peber og salt til at trække salaten sammen og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.


Inden servering smages til med salt og peber.

Tzatsiki kan serveres til enhver kødret, men virker bedst til krydret mad for at skabe balance.

Velbekomme

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 23.10.2018