Kartoffelpandekager eller Rösti er schweitzernes nationalret.
Denne måde at spise kartofler på er et glimrende alternativ, når man er lidt trær af de kogte udgaver og pommes frittes'erne.
Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes
Den lille pande er 14 cm i bunden og 3 cm høj, den store er 24 og 5 cm og skærebrædtet er 34*24 cm.
Hæld ca. ½ liter koldt vand op i en Margretheskål.
Riv de skrællede kartofler (og gulerødder) groft.
Fyld de revne ingredienser op i Margretheskålen, så de hele tiden er under vand.
Slå æggene ud i en Margretheskål.
Rør eller pisk æggene og tilsæt salt og peber.
Pres vandet ud af de revne kartofler.
Sæt panden(erne) over og lad smørret bruse af, mens du blander de piskede eller rørte æg med de revne kartofler.
1 - 2 grydeskefulde lægges i smørret, glattes ud til en pandekage og steges, indtil den hænger sammen, inden du steger færdig på den anden side.
På en stor pande tager man f.eks 3 separate grydeskefulde.
Kartoffelpandekagen er klar til servering.
Du kan spise dem til et godt stykke kød eller lige, hvad du har lyst til.
Drik til, ligeledes hvad du har lyst til.
Rösti er særdeles velegnede som et alternativ til kartoffelchips og lignende i gode venners lag.
Det er en god ide at bruge flere pander, hvis du selv skal have noget at spise, da Rösti skal spises direkte fra panden.