Provencalsk Løgsuppe

 

 

Ingredienser

50 gram smør
3 store løg
1½ liter kogende vand
3 suppeterninger
1 dåse hakkede tomater, jeg anvendte dem med hvidløg og basilikum.
1 - 2 glas hvidvin
Groft salt og peber

Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes

Forarbejdning.:


Smelt smørret, mens du snitter løgene i fine strimler.
Svits løgene, til de er bløde og gyldne, endelig ikke mere.
Tilsæt det kogende vand og terningerne under omrøring, indtil terningerne er fuldstændigt opløste og lad retten simre i ½ times tid.
Tilsæt de hakkede tomater og lad retten koge op et kort øjeblik.
Tilsæt hvidvin, salt og peber, mens du smager til.


Suppen er klar til servering.

Drik kold, tør hvidvin til.

N.B. Suppen er ikke egnet til selskaber, hvor folk sidder med stive overlæber og strittende lillefingre, men er fremragende, når du kommer sent hjem.
Den er virkelig god til at forebygge læderallergi

Velbekomme

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 13.2.2019