Suppe er altid godt, her får du lidt til inspirqation
Porre/selleri suppe er en variant, der vil vække begejstring ved de fleste lejligheder
50 gram smør
150 gram bacon i tern
150 gram kalkunbryst i tern
250 gram hakket oksekød, ikke for magert
1 spiseskefuld groft peber
1 spiseskefuld groft salt
1 spiseskefuld paprika
5 porrer
1 knoldselleri
2 zittauerløg
1 dåse skivede champignongs
2 dl madfløde
1 stort glas tør hvidvin
150 gram krydret smøreost
1 dåse tomatpasta (140 gram)
2 liter oksebouillon
Start med at skære porrerne i skiver af ca. 1 cm.
Derefter skær sellerien i ikke for store tern og forkåg dem i 2 liter okseboullion, til de er møre.
Snit løgene groft.
Skær baconen i tern og svits dem i det smeltede smør.
Skær kalkunbrystet i tern og tilsæt dem til baconen.
Tilsæt nu det hakkede oksekød under kraftig omrøring, instil det har delt sig helt.
Tilsæt derefter salt, peber og paprika, mens du rører krydderierne ind i kødet
Hæld champignons med væske i gryden, stadig under omrøring,hvorefter du tilsætter porrer og selleri.
Lad suppen sætte sig lidt, hvorefter du hælder fløden i, stadig under omrøring.
Når du mærker, at suppen har den rigtige konsistens, tilsætter du hvidvinen og lader den afsætte sin smag.
Nu tilsætter du smøreosten under blid omrøring, indtil den er helt opløst i suppen.
Gentag nu proceduren med tomatpastaen og lad suppen simre i ½ times tid uden låg.
Herefter er suppen klar til servering.
Jeg spiste suppen med kuvertbrød med smør og mellemlagret ost.
Drik kraftig rødvin og koldt vand til.