Partyfrikadeller

 

 

Frikadeller er frikadeller er frikadeller er frikadeller.

En sandhed med modifikationer, frikadeller kan faktisk være meget individuelle, hvad jeg hermed ønsker at bevise.

 

Ingredienser

4 - 6 personer

1 spiseskefuld olivenolie (raps- eller majsolie kan også gøre det)
1 pund hakket oksekød
1 pund hakket svinekød
1 spiseskefuld salt
1 spiseskefuld groft peber
2 løg
2 æg
3 - 4 spiseskefulde rasp eller hvedeklid
1 dl vand, dansk vand eller mælk
1 pakke eller dåse cocktailpølser

Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes

Panden er 20 cm i bunden og 4 cm høj, skærebrædtet er 34*24 cm.

Forarbejdning.:

Start med at finde ingredienserne frem.

Hæld kødet i en Margretheskål og stil det i køleskabet.

Pil skrællen af løgene og find rivejernet frem.

Riv løgene groft.

Overbrus æggene med kogende vand af hensyn til salmonellafaren.

Tag kødet ud af køleskabet og tilsæt krydderier, løg, æg, rasp og vand.

Ælt farsen godt igennem, brug hånden, det giver et bedre resultat end røremaskinen.

Lad den færdige fars hvile en halv time tildækket i køleskabet, tag den ud og begynd at forme frikadeller omkring cocktailpølserne.

Du lægger fars ud, placerer en cocktailpølse og lukker med fars rundt om denne.

Tænd for panden og lad olien blive varm, mens du laver frikadellerne.

Steg dem på alle sider, indtil de er gennemstegte.

Efter ca. 20 minutter ved middel varme er de klar til servering.

Som variant kan du bruge svedsker eller champignonhoveder i stedet for cocktailpølser.

Server med kartofler og grøntsager eller brød og rødkål.

Drik koldt vand eller mælk til.

Velbekomme

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010