2 spsk esdragoneddike
4 spsk jumfruolie
8 spsk rødvin
Fint salt, peber og paprika
1 stk kyllingebryst
Groft salt og peber
Evnt. lille drys oregano eller basilikum på begge sider.
Start med at lave marinaden af de 4 første ingredienser.
Fyld sprøjten med ca. halvdelen af den færdige marinade og injicer dybt i kødet fra alle sider.
Hæld de marinerede bryster i en fryspose og tilsæt den resterende marinade. Lad nu maden hvile i køleskabet i mindst 1 time
N. B. Hvis du ikke har en sprøjte (60 kr i Jemogfix), kan du lade kødet hvile i marinaden natten over.
Når du tager kødet frem, er resultatet sådan her
Krydr nu brysterne med groft salt og peber, og efter smag og behag drys med oregano eller basilikum
Smid brystet på panden i rygende varm olie og steg det på alle sider.
Når porerne er lukkede, skru ned for varmen, tilsæt smør og steg brystet igennem ved svag varme.
Retten kan serveres med al slags tilbehør, her har jeg valgt pandestegte grøntsager og et skiveskåret æble.