En rigtig dejlig variant af det tradiotionelle.
Jeg er helt forelsket i min marinade sprøjjte, som jeg formedelst 60 kr har erhvervet i et lokalt byggemarked/isenkræmmer.
1 dl røget malt whiskey
1 ts citronsaft
1 ts knust paprika eller chili
1-1½ kg flæskesteg
2 spiseskefulde groft salt
50 g smør
Fløde til sovsen
Salt og peger
Pisk whiskey, citronsaft og paprika til en tyndtflydende marinade
Injiser marinaden gennem sværen og ind fra siderne og stil stegen til at hvile i køleskabet
Efter god, lang hviletid (gerne natten over) lægges stegen på en rist i bradepandeno med smørret i bunden pg sværen gnides grundigt med salt
Stegen sregen i ca. 1½ time ved 225° i forvarmet ovn. Den bør hvile 10 minutter, inden du begynder at skære den i skiver
Du kan nu imens lave sovsen, og hvad du ellers ønsker af tilbehør
Retten er klar til servering, som sønderjyde spiste jeg selvfølgelig kartofler, gammeldags hvidkål, ristede champignons og cornichoner til.
Drik tør rødvin og koldt vand til.
Retten - flæskesværener egnet til nedfrysning.