Egentlig er der jo bare tale om en variant af "benløse fugle", men da jeg ikke er så meget for blævreflæsk, bruger jeg anden fyld.
1 spiseskefuld olivenolie (raps- eller majsolie kan også gøre det)
6 tynde skiver okselår (Venøsteaks)
3 - 4 fed hvidløg
1 spiseskefuld groft salt
1 spiseskefuld groft peber
6 strimler hamburgerryg 1x1 cm
2 Zittauerløg
3 dl piskefløde
Gryden er 22 cm i bunden og 10 cm høj, skærebrædtet er 25*15 cm.
Start med at finde ingredienserne frem.
Påfør kødet krydderier på begge sider.
Læg en skive hamburgerryg ved enden af hvert stykke kød.
Rul nu kødstykker sammen til pølser og snøre dem, så de ikke falder fra hinanden. Kødnåle kan også bruges.
Svits nu fuglene på alle sider i den varme olie (smør kan også bruges), tilsæt vand efter behov og humør og lad retten simre en times tid under låg.
Jævn herefter sovsen med fløde og tilsæt eventuelt lidt sovsekulør.
Server med kartoffelmos og gyldne løg.
Drik tør rødvin eller øl og snaps til.
HHvis du gerne vil være fri for gris overhovedet, så er kylling og kalkun også udmærket som fyld, ligesom mange bruger gulerodsstænger i stedet for eller som supplement.