Chili con carne

 

 

Et rigtigt godt valg, når mange skal til bords.

Denne let tilberedte ret er et glimrende valg for folk, der kan lide mad, der smager af noget, og som alternativ til f.eks. Stroganoff med kartoffelmos.

 

Ingredienser

8 personer

1 spiseskefuld olivenolie (raps- eller majsolie kan også gøre det)
1 pund røget bacon
1 helt hvidløg
1 kg hakket oksekød
2 spiseskefulde groft salt
1 spiseskeskefuld groft peber
2 spiseskefulde chili
3-4 løg
2 peberfrugter
8 dåser kidney- eller baked beans (400 gr)
4 små dåser tomatpasta (70 gr)

Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes

Gryden (9 ltr) er 21 cm i bunden og 15 cm høj, skærebrædtet er 34*24 cm.

 

Forarbejdning.:

Hæld olien i gryden og lad den blive varm, mens du befrier bacon'en for svær og brusk og skærer den i tern.

Lad bacon'en svitse i den varme gryde.

Imens kan du finde resten af ingredienserne frem.

Start med at skrælle og grovhakke hvidløget.

Og hæld det til bacon'en sammen med krydderierne.

Tag kødet ud af køleskabet og kom det i gryden.

Rør kraftigt indtil kødet er helt skilt af.

Lad retten simre, mens du skræller og grovhakker løgene.

Tilsæt løgene og lad dem stege med, mens du udtager kernerne af peberfrugterne.

Skær frugten i terninger.

Tilsæt de ituskårne peberfrugter, og lad retten simre videre.

Åbn samtlige dåser.

Hæld bønnerne i sammen med lagen fra dåserne.

Bring igen retten til at koge under omrøring.

Jævn nu retten med tomatpastaen og smag retten til, mens den simrer videre i ca. 10 minutter.

Retten er klar til servering.

Som tilbehør anbefales groft brød og koldt smør.

Drik tør rødvin og koldt vand til.

Retten er egnet til nedfrysning.

Velbekomme

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010