Vi kender vist alle situationen. Man får uventet besøg. Besøget trækker ud. Man har egentlig glædet sig til den planlagte middag, men den rækker bestemt ikke til gæsterne også.
På den anden side ønsker man jo heller ikke, at gæsterne skal føle sig tvunget til at smutte, nu hvor det hele lige er så hyggeligt.
Hvor tit har man ikke stået i denne eller en lignende situation ?
Og har man ikke altid ønsket, at man var forberedt på situationer som denne ?
Løsningen kunne være altid at have et pund bacon i fryseren !
Resten af ingredienserne til denne ret forefindes vist i et hvert normalt dansk køkken, så det er faktisk overkommeligt at lave retten uden de store investeringer, og uden at det er nødvendigt at bruge flere timer i køkkenet.
Retten er ligeledes egnet til at aktivere een eller flere hjælpere, hvis dette er ønsket. Ellers kan tilberedningen foregå i een samlet arbejdsgang, uden at det kræver den helt store koncentration eller indlevelse.
Ingredienserne er listet op i den rækkefølge, hvori de skal anvendes
Panden er 24 cm i bunden og 5 cm høj, skærebrædtet er 34*24 cm.
Lad bacon'en svitse på den varme pande.
Imens går du i gang med løgene.
Start med at grovhakke hvidløgene.
Lad hvidløgene svitse sammen med bacon'en.
Imens grovhakker du løgene.
Tilsæt de hakkede løg og krydderierne og lad retten simre.
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
Tilsæt de skiveskårne kartofler enkeltvis eller som her brædtvis.
Lad nu hele retten snurre, mens du fra tid til anden omfordeler ingredienserne, så alle kartofler bliver møre.
Efter ca. ½ time er retten serveringsklar.
Det bedste resultat får du, hvis kartoflerne ikke er helt ens møre.
Som tilbehør anbefales groft brød med koldt smør.
Drik krydret hvidvin eller øl og snaps til retten.
Får du noget til overs, kan du på andendagen sagtens peppe levningerne op med lidt guf i form af pølsestumper, champignons og lignende, ligesom et spejlæg på toppen jo aldrig skader.