Dag 1

Der er herfra 2 muligheder, den lette og hurtige og den sjove og smukke.

Har I travlt, så fortsæt lige igennem krydset og videre ad A11 mod Slovenien og Ljubljana.Du kører igennem den den gebyrpligtige Karawankentunnel (6,50 €) og i løbet af 0,5 er du i Slovenien.

Har I mere tid og vil nyde det, så vælg at køre mod sydvest ad A2. Efter 7-8 km skal du køre ad B83 Kärntner Bundesstraße og fortsætte ind under motorvejen mod vest. Efter ca. 3 km drejer I til venstre ad B109 mod Wurzenpaß og Slowenien.
Turen op gennem passet er en uforglemmelig oplevelse, tidligere holdt der ved foden et hav af firehjulstrækkere, der på skift trak kogende biler med campingvogne over den store stigning. Selve grænsen ligger helt oppe på toppen og herfra går det nedad i det skønne Slovenien.

Den første lille by, du kommer til, hedder Podkoren. Drej nu til højre mod vest og kør her ganske få kilometer, indtil du møder et skilt, der peger til venstre mod Planica. Kør ind ad vejen, og inden længe ser du på højre hånd det gigantiske skiflyvningsanlæg, som nok kan give selv sen bedste pilot sommerfugle i maven.

 

**      Planica

Parker og nyd det fantastiske syn, gå eventuelt op på toppen, men pas på, det er langt og stejlt, men først når man står deroppe, kan man helt fatte, at Bjørn Einer Romøren i 2005 satte verdensrekord med et spring på 239 m. Janne Ahonen sprang ved samme stævne 240 m, men kunne ikke stå springet.

 

Der er højt derop

Denne gang blev vi nede, men jeg har for meget længe siden haft fornøjelsen af at gå derop.

 

***** Bled

 

Kør nu tilbage til hovedvejen, drej til højre og følg vejen mod Ljubljana. Følg trafikken, man kører nogle steder lidt sydlansk, men sørg frem for alt for at nyde turen. Efter ca 40 km kommer I til Bled. Det var her ved søen, at Jugoslaviens mangeårige præsident, Tito havde sin sommerresidens, i dag et overordentlig mondænt hotel.

Kan det blive smukkere?

Vue over søen, øen og byen.

Brug resten af dagen i byen, skal I have strakt benene, så gå en tur rundt om den smukke sø, der ligger et hav af hoteller i alle prisklasser, jeg kan anbefale Kompas Hotel, både pris, mad, værelser og service er i orden.

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010