Dag 9

***** Salzburg

Kør ind til byen igen. Brug samme procedure til parkering som i går. Bevæg jer rundt på de tre pladser rundt om Domkirken, Residenz-, Dom- og Kapitelplatz.

***   Salzburger Dom

Kig indenfor i denne prægtige store kirke, hvis silhuet dominerer bykernen. Nyd dette prægtige kirkerum, freden og den kølige højtidelighed, der hersker derinde.
I kirken forefindes også et egentligt kirkemuseum **.

****  Residenz

Gå ud og drej til højre ind på Residenzplatz og nyd den prægtige brønd Residenzbrunnen, inden I går over på pladsens nordside og besøger Residenz

Residenzgebäude

Løs billet og snup en tur gennem de 15 prægtige sale, hvor hver især er en oplevelse for sig, men Kejser-, Karabinieri- og Riddersalen er i særklasse.

Ude på pladsen igen kan man på østsiden se Residenz Neugebaüde, med det pragtfulde klokkespil, som spiller hver dag kl. 7, 11 og 18. Har man ikke fået nok af pragtsale, så er en rundtur på førstesalen så absolut at anbefale.

Ellers må man ikke snyde sig selv for at gå rundt om hjørnet og ud på Mozartplatz og se statuen af Wolfgang Amadeus Mozart, som blev rejst af hans enke og hendes 2. mand, danskeren Georg Nikolaus von Nissen.

Et besøg værd er også Stiegl's Brauwelt i Bräuhausstraße, et af verdens bedste oplevelsesbryggerier.
Her er alt fra museum til smagsprøver fordelt på ikke mindre end 3.500 m²

Ellers kan Mirabell slotsparken på den modsatte side af floden varmt anbefales. Foretrækker man mere Mozart, kan man på vej derud besøge Mozarts Wohnhaus med den berømte Tanzsaal.

Har I mere tid eller måske en ekstra dag til rådighed, ja så er der et hav af muligheder i Salzburg. Undersøg selv via linket, hvad der måtte falde i jeres smag

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010