Dag 4

***** Salzbergwerk Berchtesgaden

Stå igen tidligt op og kør stort set samme vej til I er stykke nord for Hallein støder på et skilt, hvorpå der står Deutschland og Berchtesgaden.

Umiddelbart før byen Berchtesgaden ligger Salzbergwerk på venstre hånd (parkering på højre side af vejen).

Se om I kan nå at være der forholdsvis tidligt (1. tur kl. 9.00), der er meget pres på, og det tager sin tid, men det er en fantastisk oplevelse for både store og små.
Man bliver iklædt bjergmandsdragt og sat på et lille tog ind i bjerget.

Salzbergwerk Berchtesgaden

Herinde går det videre til lands, til vands og ad helt vanvittige rutschebaner, glæd jer.

N.B. I Hallein ligger også et Salzbergwerk, dette har jeg dog ikke besøgt.

***** Königssee

Kør videre ind mod byen, drej af mod Königssee og kør de ca. 5 km ned til søen. Bese den verdensberømte bobslædebane og mærk suget i maven.

Køb billet til de batteridrevne sø-færger.

Königssee

Nøjes med den korte tur til St. Bartholomä, resten er spild af tid og penge. Nyd turen på en af verdens absolut smukkeste søer, mod nordøst kan man få øje på Hitlers ørneborg, Kehlsteinhaus.

St. Bartholomä

Vel ankommet til valfartskapellet St. Bartholomä bør man bese dette, nyde en forfriskning (priserne er pebrede) og derefter begive sig til fods til Eiskapelle.

En times gang, hvor der er rige muligheder for at støde på vilde gemser og andre dyr op til denne lavinerest, som aldrig smelter.
En skøn oplevelse at bevæge sig til fods fra sommervarmen op i den evige sne, sluk tørsten i det friske og iskolde smeltevand og gå ned igen, når man kan løsrive sig fra dette stykke uforfalskede natur.

Eiskapelle

Om efteråret, når temperaturen falder, og smeltevandsstrømmen ophører, kan man gå ind under gletscheren og ind i selve iskapellet gennem det store hul forneden i billedet. Det er ikke helt risikofrit og kan derfor ikke anbefales, og slet ikke om sommeren.

Tag båden tilbage og nyd færgemanden og hans trompet spille duet med ekkoet fra klippevæggene.

En god dag går mod sin ende.
Men glem ikke en gåtur hjemme i Werfen, nyd atmosfæren og besøg nogle af de egnstypiske restauranter.
Zur Stieges kvaliteter har jeg tidligere prist, men prøv også gårdhaven hos "Brunners Hof". Der serverer de nogle særdeles velsmagende grillspyd.
Prøv i øvrigt nogle af de billige, fremmedartede boullioner, man kan købe på restauranterne, f.eks. Backerbsensuppe, Fridattensuppe og lignende.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010