Dag 13

     Afslapning før hjemrejsen

For de fleste med en industriferie som bagage er det ved at være slut med ferien, hvis man da også skal nå at aklimatisere sig en anelse, før hverdagen igen tager over.

Derfor skal den sidste dag tilbringes i Werfen og omegn uden de helt store fysiske og psykiske udfoldelser inden hjemturen.

*    Die 7 Mühlen von Pfarrwerfen

Kør eller gå syd ud af Werfen, i Imlau går broen over Salzach til Pfarrwerfen, hvor Die 7 Mühlen von Pfarrwerfen ligger på vej op til motorvejen.

Lige neden for indgangen er der en lille rastplads, hvor man kan parkere og gå de sidste 100 m op til den øverste af møllerne.

Tag jeres tid til at opleve dette stykke kulturhistorie, som turistattraktion har det måske ikke den store værdi, men som elsker af dette vidunderlige område kan man kun nyde stedet.

Er man til det lidt mere actionprægede, er der mulighed for en civiliceret form for river-rafting fra Imlau til Stegenwald. Iklædt svømmevest og styrthjelm foregår turen på store tømmerflåder, jeg har ikke prøvet, men det ser ud til at være særdeles fornøjeligt.

Hvis I ikke har opdaget stedet før, kan jeg anbefale at spise aftensmad på Berggasthof Dielalm. I nordenden af Werfen, umiddelbart før man kører på hovedvejen, går der en afstikker op, hvor skiltet viser efter Dielalm.

Man kører 5 - 6 km op ad bjerget til denne lille perle. Maden er ikke noget specielt, men udsigten over Werfen med flod, borg, jernbane og hele moletjavsen er intet mindre end fantastisk.

Man kan sidde i ro og fred ude på terrassen og nyde både mad og udsigt, mens børnene kan boltre sig på den store legeplads, hvor der er en hel del aktiviteter inkl. klappedyr.

Nyd på den sidste aften at falde i søvn i den klare, friske bjergluft.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010