Dag 12

***   Lamprechtsofen

Kør samme vej som til Großglockner, kør dog mod nord til Zell am See. Fortsæt her mod nord ad B311 igennem Saalfelden indtil I kort før Lofer på venstre hånd støder på Lamprechtsofen.

Her er ikke bare tale om en hule, men hvis ikke verdens dybeste så dog verdens næst dybeste med en højdeforskel inde i hulen på ikke mindre end 1.632 m. Så vidt har man i hvert fald indtil videre kunnet forske, men da en kaukasisk hule først så sent som i 1998 slog den med sine 1.680 m vil jeg æde min gamle hat på, at man vil søge videre i jagten på at få verdensrekorden tilbage.

Huleforsker

Besøget i hulen er en oplevelse i særklasse. Fugtigt og snævert er der, og som noget helt specielt et underjordisk vandfald. Hulen bliver hele tiden tilført vand, som siver ned fra oven, og dette faktum medfører, at hulen ved pludselig regn bliver evakueret øjeblikkeligt, da man ellers bliver lukket inde af vandmasserne. Det er ikke så mange år siden, at et hold huleforskere måtte overnatte flere nætter derinde og til sidst blev evakueret gennem vandmasserne.

Denne kriblende kendsgerning gør absolut ikke besøget mindre fascinerende, men bare rolig, hulen er udstyret med alarmsystemer, så det skulle være ganske ufarligt.

Ude i det fri igen tager man en dyb indånding, tørrer fugten af panden og kører videre nordpå.

 

***   Kitzbühel

Ved Lofer skal man ikke køre mod Salzburg og Tyskland, selv om det virker logisk, drej i stedet til venstre mod Insbruck og St. Johann.

Lad være med at spilde tid på det stærkt opreklamerede St. Johann in Tirol, det er ikke pengene værd.

Kør i stedet videre til Kitzbühel, parker ved den kabinelift, der tager een med op på Hahnenkamm, hvor man hvert år i januar kører verdens mest berømte, hårde og farlige styrtløb, das Hahnenkammrennen

Der Streif

Kommet op på toppen i en af de komfortable kabiner bør man stille sig helt op til starthuset og kigge lidt ned at pisten, jeg garanterer, at har man ikke i forvejen haft respekt for de sportsfolk, der frygtløse kaster sig nedad der Streif, så får man det.

Der er et ikke uinteressant museum og infoteria deroppe, jeg husker tydeligt en simulator, hvor man kan prøve turen ned ad Hahnenkamm, det er med slaghuller op under fødderne, luft i hovedet og hele moletjavsen.

Centrum

Vel nede kan man tage på shoppingtur i centrum, trods alt er her ikke helt så opreklameret som i St. Johann.

 

***   Badgastein

Men man kan også køre hjemad forbi Kapruner- og Großglocknervejen og kort efter Lend dreje mod syd til Badgastein.

Find en/et parkeringsplads/hus og brug apostlenes heste. Her er der ganske vist også opgejlet, men man har så sandelig også noget at have det i.

Vandfaldet mellem hotellerne

Casino og pragthoteller ligger side om side, nyd prunken. Gå over broen mellem hotellerne, hvor vandfaldet bruser, og ned ad bakken til den nedre del af byen og kig op mod det frådende vandfald, der brøler ud mellem de to pragthoteller. Her ser I et af alpernes mest fotograferede motiver.

Dagen går på hæld, så det er tid at komme hjem til jeres efterhånden andet hjem Werfen.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010