Dag 10

***** Großglockner Hochalpenstraße

Hvordan I kommer derhen har jeg jo beskrevet under dag 5, og den er omend dyr og stærkt overvurderet så dog verdens mest besøgte bjergvej.

Dette sidste faktum indikerer jo også, at der kan være endog rigtig mange mennesker, biler og cykler for slet ikke at tale om turistbusser. Kort og godt, man skal da prøve det mindst én gang i livet
For mit vedkommende 3 gange indtil videre.

Læs i forvejen mere om Großglocknervejen, så I bedre kan planlægge dagen.

Kør ind ad dalvejen, betal ved "Mautstelle" og prøv at se glad ud. Gør derefter meget ud af at planlægge kørslen, ellers kommer det meget nemt til at minde om Københavns indfaldsveje i myldretiden.

Brug de mange rastepladser, for der er et utal af hårnålesving og altid én eller anden onkel Albyl, der skal have campingvognen med efter sin gamle Volvo, selv om han burde have holdt sig til den jyske hede.

Edelweisspitze med udsigtsplatformen

Tag en afstikker op til Edelweisspitze, spis en is og nyd den fantastiske udsigt. Kør ned igen og videre ad vejen, op over det egentlige pas og videre, indtil I kommer til et T - kryds.

Her drejer I til Højre mod Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, hvor man parkerer i verdens højest beliggende parkeringshus.

Kaiser-Franz-Josefs-Höhe med Großglockner i baggrunden

Gå ned på pladsen nedenunder og nyd udsigten ud over Pasterze - gletscheren over mod Großglockner, Østrigs højeste bjerg 3.798 m over havet - I står selv i en højde af næsten 2.400 m.

Kig nøje på klippevæggen i forlængelse af gelænderet, som omkranser pladsen, her lever nemlig et utal af murmeldyr, Alpernes søde gnavere, som vil begejstre ikke mindst børnene.

Tag nu tandhjulsbanen ned til en gåtur på selve gletscheren og prøv at realisere, at der faktisk er mere end 10 kilometer hen til Großglockners fod. Et fantastisk skue og en ditto fornemmelse !
Bemærk også de pejlemærker, der angiver isens højdemasse gennem tiderne.

Se jer mætte og bevæg jer derefter op til bilen igen, for det er tid til at bevæge sig hjemad.

En af de mange rastepladser

Nyd de fantastiske udsigter fra rastepladserne, hvor man mange steder kan træde direkte op i sneen.

På hjemvejen (halvvejs) kommer man igennem Taxenbach. Her er der mulighed for at besøge Kitzlochklamm, en meget imponerende bjergslugt, nok endnu mere spektakulær og i hvert fald mere anstrengende end Lichtensteinklamm.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010