Dag 1

Den kilometermæssigt korteste rute fra Danmark kan du se på billedet herunder

Korteste rute

Omkring Hannover er der dog tit endog enorme trafikale problemer, hvor man kan holde i kø i timevis, så hvis du hører om noget sådant på radioen, (NDR2), så vælg nedenståen rute.

Kør over grænsen og fortsæt til afkørsel Bordesholm, det er 2. afkørsel efter broen over kanalen. Herfra er der kun 12 kilometer over til B404/A21.

Følg nu denne, indtil I kan køre på A24 mod Berlin.

Nu kører I ad A24 hele vejen til A10 Berliner Ring, hvor I i forgreningen vælger at køre mod München, Leipzig og Potzdam, altså mod uret rundt på ringen.
Man kan vælge begge veje rundt, de er stort set lige lange, men den anbefalede er i reglen den hurtigste, med mindre de siger noget andet i trafikradioen, som det anbefales at have tændt.

I Schönefelder Kreutz drejer i ad A13 mod Dresden og følger vejen, indtil Dreieck Spreewald, hvor I holder til højre og forbliver på A13 til Autobahndreieck Dresden Nord.
Her fletter A13 sammen med A4, og I holder stadig til højre mod Leipzig og Prag.

Efter ca. 15 km, hvor turen går delvist igennem Dresden Neustadt og over Elben drejer I af mod Prag ad A17.
Nu kommer I ind på et nyt stykke motorvej med flere lange tunneller og en fantastisk udsigt over Dresden.

På de kommende 30 kilometer kan I så gøre jer tanker om indkvartering, alt efter om I vælger den tyske eller tjekkiske side.
Hvis Tyskland, så vil jeg anfefale, at I kører fra motorvejen i afkørsel 7, Bahretal. Herfra er der kun ca. 3 km ad S170/K8732 til det hyggelige landhotel Heidekrug i Cotta A. Og grin bare, men der findes også Cotta B.

Det smukke landhotel
Hotellet har et righoldigt udvalg af aktiviteter som svømmehal, bowlingbaner, minizoo og stor gårdhave med legeredskaber.

Hvis I derimod beslutter jer for den tjekkiske side, så kør fra Cotta A videre ad K8732, indtil I rammer B 172 og drej til Højre mod Königsstein.
I selve byen neden for fæstningen følger I i rundkørslen B172 mod Decin, og følger nu Elben, krydser floden, kører igennem Bad Schandau og ved Schmilka når I den tjekkiske grænse og ruller ind i den lille grænseby Hrensko.

Drej ind af den ensrettede sivegade umiddelbart før den lille biflod, som munder ud i Elben midt i byen. Det minder om en gågade, men man må godt køre der, vælg dog skridttempo, da der er endog mange gående og handelsfolk på gaden.
Midt nede i byen lige efter kapellet midt på gaden ligger Hotel u Lipy. Som det fremgår af billedet nedenunder, er det et helt lille hotel i gammel stil men med fuldt moderniserede værelser og et fremragende køkken, og så er priserne for et dobbeltværelse her 40€ kontra 65 i Tykland.

Hotel u Lipy
Alene synet signaler jo klart den hygge, som hotellet byder på, og gårdhaven til venstre i billedet er bare så dejlig at nyde en Urquell i.
Billedet er taget dagen før, hotellet genåbnede efter forsommerens oversvømmelser som nåede helt op til 1. salen

Hvis I rejser adskillige sammen, kan I vælge at køre videre op ad den lille vej til Hotel Praha.

Hotel Praha
Hotellet bærer præg af, at her kommer der flere, hvor pengene ikke betyder det store, så vi er ovre i tysk/danske priser.

Resten af turbeskrivelsen vil gå ud fra, at I har valgt Hrensko som domicil, og hvis I trænger til at få strakt benene inden eller efter spisetid, så tag en spadseretur i den lillebitte by.

Nyd atmosfæren af østerlandsk markedsplads, der hersker qua alle de vietbamesiske handlende, der på det nærmeste har invaderet byen, husk, at priser kan, bør og skal der pruttes om, med mindre I ligefrem nyder at få skindet trukket over ørerne.

Handelsstand
Som nævnt er billeder taget umiddelbart efter katastrofen, hvorfor bylivet er lidt mere beskedent end sædvanligvis.

Gå helt ud til Elben og nyd aktiviteten på én af Europas vigtigste vandveje.

Elben mod syydøst
Her lægger én af de talrige vandbusser/udflugtsskibe til.

De følgende dagsforslag kan naturligvis følges, med eller uden afvigelser i vilkårlig rækkefølge alt afhængig af vejr og lyst

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 27.11.2016