Dag 8

***   Pointe du Raz

Sørg igen for at komme tidligt op og af sted.

Kør de små 10 kilometer ud til Pontorson og tag herfra motorvej N176 - E401 mod vest. Drej kort før St - Brieuc ad D700 og videre ad D790 mod Corlay og Quimper.

Fred og idyl

Benyt eventuelt lejligheden til at handle lidt ind og spis frokost på en af de mange rolige rastepladser på ruten.

I Rostrenen kører man 4 km ad N164 mod vest, inden man drejer til højre ad D3. Kort før Gourin drejer man ad D1 mod Quimper. Midvejs skifter vejen navn til D15 og i Quimper skal man være vaks for at finde vej.

Tag tyren ved hornene og kør lige gennem byen, ved banegården står de første skilte med D765 og Douarnenez. Ligeudenfor Quimper's bygrænse vælger I D784 mod Plogastel St - Germain og følg denne gennem Audierne hele vejen ud til Pointe du Raz.

Herude ved Verdens ende, som stedet ikke uberettiget kaldes, kan I betale de 5 EURO i parkeringsgebyr og ellers forberede jer på en oplevelse af samme karakter, som når man står på en høfde i nærheden af Thorsminde eller lignende.

Barskt landskab

Selv med 30° c inde i landet midt i juli, da vi besøgte stedet i 2002, var der folk, der frøs. Så planlæg påklædningen nøje, inden I går igennem klitterne og begiver jer på den ca. 1 km lange gåtur ud til pynten, de dovne eller dårligt gående kan også tage pendlerbussen, der kontinuerligt kører frem og tilbage.

Yderste forpost

Hvis vejret ellers tillader det, gå så helt ud på spidsen og mærk naturens vilskab, de salte skumsprøjt og brændingens brølen.

Hvid arkitektur

Hvis I ikke allerede har nydt det på køreturen, så brug tilbageturen til at beundre den lyse bretonske arkitektur, man føler sig nærmest hensat til Asterix.

Tilbage ved parkeringspladsen er det oplagt at besøge info - centeret med biograf.

 

***   Locronan

Start bilen og kør ca 2 km tilbage til Lescoff. I udkanten af landsbyen går der en sidevej til venstre mod Pointe du Van. Kør ad denne smukke rute et par kilometer, indtil I umiddelbart før pynten støder på D7, hvor I kan nyde udsigten langs kysten helt til Douarnenez.

Fortsæt videre ad D7 gennem byen til Locranan.

Benyt lejligheden til at besøge denne utroligt charmerende renaissanceby, hvor alle husene er lavet af granit.

Kirken fra det 15. århundrede

Det koster lidt at parkere, og afgiften går efter sigende ubeskåret til vedligeholdelse af byen, som er totalt fredet.

Gå rundt og nyd opholdet i denne fantastiske lille by, hvor mange af husene er omdannet til arbejdende værksteder, hvor man har mulighed for at bese både håndværk og husenes arkitektur.

Markedspladsen

På rundturen i denne kulturperle får man fuld forståelse for, hvorfor Roman Polanski i 1979 valgte byen som skueplads for sin fantastiske film, Tess.

Alt efter, hvor sent på dagen, det er blevet, kan I nu vælge forskellige ruter til hjemvejen. Det hurtigste vil være at køre nordpå til Brest og der tage motorvej N12 - E50 og senere N176 - E401.

Men har I tid og lyst, så tag turen tværs over Bretagne ad en anden rute end den, I kom ad. Hver en landsby har her sin egen særprægede charme, så det er så absolut anbefalelsesværdigt.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010