Dag 5

***    Pointe du Hoc

Start dagen med igen at køre ud til kysten.
Kør videre ad D514 langs kysten forbi den amerikanske kirkegård, indtil I kommer til Pointe du Hoc

Spidsen på Pointe du Hoc

Denne en af de absolut hårdest omkæmpede slagmarker ligger stadig hen som dengang, og det er svært at undgå at blive dybt berørt.

***    Ste-Mere-Église

Kør videre ud D514 og videre ud på N13 mod vest og Cherbourg. Efter ca. 25 km kommer I til Ste-Mere-Église. Kør ind i den lille by og parker så tæt på kirken som muligt. Her udspillede sig en af D-DAY's finurligste episoder.

Bemærk faldskærmen i tårnet

Da de amerikanske fortropper om natten sprang ud over området, ramte een jæger så uheldigt ned, at hans skærm blev fanget af et af de 4 hjørnespir, så han måtte blive hængende hele natten, indtil de værste kampe var stilnet af.

En faldskærm i glas

Besøg den lille kirke og se det enestående mosaikvindue med faldskærmsmotivet.

**      Ste-Marie-du-Mont

Kør tilbage ad N13 mod øst og Caen et par afkørsler videre indtil skiltene peger mod Utah Beach og Ste-Marie-du-Mont. Kør igennem sidsnævnte lille by og videre mod Utah Beach efter et par kilometer møder i ved højre vejkant monumentet for de danske deltagere i D-DAY.

Prins Henrik indviede i sin tid monumentet

Monumentet er ikke den helt store seværdighed, men når man som dansker nu engang er der, så.....

Hvis I ikke har fået nok, kan I jo passende køre videre til Utah Beach, hvor der også er museer at bese, men de fleste vil nok være tjenlige til at komme hjem til lidt mad og en seng.

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 5.12.2010