Jacobs univers

 

 

Et liv som Odd Fellow broder

 

Igennem mange år har jeg været broder i Odd Fellow Ordenen.

Den 5. april 1988 blev jeg optaget i Loge 15, Odin i Kolding.
En dato og begivenhed, som er blevet skelsættende for min videre tilværelse.
Ikke sådan at forstå, at jeg af den grund har fået vinger eller en glorie, men igennem et vedvarende etisk belæring bevirker ordenens lære, at man snarere må erkende, at man har en undskyldning mindre for ikke at opføre sig ordentligt.

Forbedr verden, idet du starter med at forbedre dig selv.

Udbred venskabets, næstekærlighedens og sandhedens grundprincipper.

Besøg de syge, begrav de døde, og opdrag de forældreløse.

Gode retningslinier for livet byggende på de eviggyldige sandheder.:

Vær mod andre, som du ønske, andre skal være mod dig og dine.

og

Den glæder bedst sig selv, som glæder andre.

Jeg kan her kun opfordre alle, der interesserer sig for livets etiske aspekter, til at kontakte en loge i ens nærområde, de fleste loger holder een eller flere gange om året "åbent hus" lignende arrangementer.

Interesserede logesøskende kan se billeder fra forskellige arrangementer her

 

 

 

Ultralet flyvning

 

I det sidste efterår i det gamle årtusinde fik jeg lejlighed til at begynde på at lade en gammel drøm gå i opfyldelse.

Igennem en god bekendt fik jeg oplyst, at Haderslev Flyveklub og Haderslev UL-Flyveklub i samarbejde ville afholde teorikursus vinteren over.

Jeg skyndte mig at melde mig til, og vi var en halv snes stykker i alle aldre, der i april 2001 kunne gå op til teoriprøve.

Efter en del enerverende forhindringer af helbredsmæssig karakter blev Skærtorsdag 2003 så endelig den forløsende dag, hvor jeg bestod den praktiske prøve og kan nu kalde mig UL-pilot.

Igennem flyvningen har jeg truffet en masse nye venner og bekendtskaber i kredsen omkring flyvepladsen og klubberne, ligesom jeg har deltaget i adskillige gode arrangementer.

Skulle du her igennem have fået smag for en eller anden form for flyvning, så besøg din lokale flyveplads, det er billigere at flyve, end de fleste tror.

I Haderslev har vi i sommerhalvåret klubaften hver mandag fra kl. 19.30, kig bare forbi, vi bider ikke.

 

 

 

Webdesign

 

En nok ikke helt almindelig hobby for en mand i min alder, men efter i mange år at have været en indædt modstander af det nymodens EDB-pjat blev jeg op igennem de sene 90'ere hooked på dette fantastiske medium.

Ikke mindst nettet og dets funktion i det moderne kommunikationssamfund fascinerer mig, og den omstændighed, at en person på den anden side af jorden samtidig med dig kan læse dette og alt andet frit tilgængeligt, gør, at jeg tror, det ad åre vil blive umuligt at holde hele folk i uvidenhed, så krig og ufred vil blive meget svært at iscenesætte.

Som designer er jeg tilhænger af det enkle og funktionelle, tit ser man, at budskabet (hvis man har et sådant), går fløjten i alskens tant og fjas, hvor de tekniske finesser går over til at blive målet og formålet i sig selv. Efter min mening en kedelig tendens.

 

 

 

Rejser og udflugter

 

Mine helt store lidenskaber. Det at planlægge, deltage i og forarbejde oplevelserne fra forskellige ture har fascineret mig, siden jeg var dreng.

Der vil med tiden her på sitet blive linket til forskellige rejsebeskrivelser og/eller forslag hertil. Disse vil herefter frit kunne hentes til privat brug.

Besøg mine rejser

Besøg mine ture og udflugter

 

 

 

Fotografering

 

Det at Fotografere har egentlig altid fascineret mig, og med de digitale kameraers indmarch er det nu også blevet en hobby, der er til at betale sig fra.

Dog er jeg glad for, at mine første rigtigt mange billeder var optaget analogt, for på den måde var jeg hvis ikke af andre grunde så økonomiske nødt til at tænke på komposition, opstilling og lysforhold, inden der blev trykket på knappen.

I dag, hvor teknologien og den omstændighed, at fejlskud ikke koster noget, har bevirket, at rigtig mange bare knipser løs, er det egentlig blevet lidt kedeligt, men heldigvis også langt mere taknemmeligt at fotografere.
Den spænding. man følte, indtil fotografierne kom tilbage fra laboratoriet, er gået totalt fløjten, og naturligvis også den eventuelle skuffelse over resultatet.

Nuvel, tiden lader sig heldigvis ikke skrue tilbage, så nu nyder jeg mit efterhånden noget bedagede Canon PowerShot Pro S70. Dette kamera var, da det kom frem i 1999 virkeligt fremragende, og de eneste mangler er faktisk, at det mangler nogle millioner pixels, hvis man vil printe ud større end i A4 format og så det faktum, at man ikke som på spejlreflekskameraer kan skifte objektiv.

Kameraet fungerer nu som backup for mit i 2007 nyerhvervede Canon 40D, et kamera, som jeg er blevet rigtigt glad for, nemt at betjene og med alle de funktioner. man som amatør eller semiprof har brug for.

Besøg mine fotos

 

 

 

Geocaching

 

I foråret 2007 læste jeg på nettet en artikel om geocaching og blev straks grebet af lysten til at prøve kræfter med denne moderne form for skattejagt.

En spændende hobby, hvor min indgangsvinkel primært er, at jeg får set en masse steder og ting, som jeg ellers bare er hastet forbi, og så giver det naturligvis noget motion og frisk luft.

Besøg min geocaching side

 

 

 

Let madlavning

 

Madlavning er sjovt - når man kan det - ligesom de fleste andre ting, man gør af lyst.

Som mand har det altid irriteret mig, at de fleste kogebøger i alt for høj grad henvender sig til folk, som i forvejen er velbevandrede udi kogekunsten. Man vælter sig i fagudtryk og gør nærmest en dyd ud af at mystificere begreberne, samtidig med, at det kræves, at køleskabet og køkkenditto nærmest svømmer over af alskens eksotiske ingredienser.

Ikke sådan at forstå, at jeg er af den opfattelse, at man skal leve af frikadeller, dansk bøf og medisterpølse hver dag, men det hele behøver nu heller ikke at gå op i chateaubriand, kaviar og sushi.

Kort sagt, jeg savner et alternativ for den almindelige familie eller single i stedet for den løsning, der hedder McDum eller pølsevogn, når man kommer hjem efter dagens dont og ikke har den store lyst til at stå med fremmedordbogen i hånden.

Besøg min kogebog

 

 

Har du ideer, opskrifter eller bare brok, så send mig en mail.

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 6.10.2018