Geocaching

Danmarks ny folkesport

Geocaching er et fænomen, der som så meget andet har bredt sig fra USA til Europa og hermed Danmark.

Begrebet dækker i al sin enkelhed over en avanceret form for skattejagt, hvor man via internettet kan hente skattenes placering i form af koordinater, som man så ved hjælp af en GPS kan bevæge sig frem til og dermed til skattene.

Skattene findes i et utal af varianter og størrelser fra de såkaldte nano'er, som ikke behøver at være meget større end en skjorteknap, til large, som kan være så store som olietønder. Mest anvendte størrelser er "micro", som typisk dækker over et filmhylster, "small" som er en mindre box, og "regular", som er noget større f.eks.en af hærens ammuboxe.

Langt de fleste caches (skatte) er af typen "normal", d. v. s., at koordinaterne beskriver skattens placering, vi er nogle, der foretrækker de såkaldte "multi'er", hvor koordinaterne angiver et startsted, hvor man typisk skal løse én eller flere opgaver for at få koordinaterne til det næste "waypoint" og så videre, indtil man kommer frem til slutkoordinatet, som er skattens placering. Ligeledes findes der "visual" caches, "mystery" caches og "webcam" caches.

Fælles for de 2 første kategorier er, at de som minimum indeholder en logbog, når vi bevæger os i størrelse "small" og større, vil cacherne i reglen også indeholde forskellige ting til bytning, sådan at forstå, at man gerne må tage en ting fra kassen, hvis man lægger noget tilsvarende i den igen. På den måde bliver sporten også meget attraktiv for børn, som rigtig kan være spændte på, hvad der mon ligger i kassen.

Begynder det at lyde spændende? Så find meget mere info på.:

Dansk geocahing
Geocahing Classic
eller den
Internationale cachingside

Her ligger cacherne.
Geocaching kort

Du kan også besøge de cacher, jeg har udlagt, dem finder du på følgende links.

Knivsbjerg
Vesterskoven
Østerskoven
Taps Kirke
Vejstrup Kirke
Hejls Kirke
Kelstrup Strand
Tomaj
Hærulfstenen
Tørning Mølle 1
Tørning Mølle 2
Christiansdal Vandkraftanlæg
Forskellige temaer
Paratviden
Damkatastrofen
Genkend Danmark
Skibskatastrofer
Google Earth
Turistattraktioner 
Rejsemål 

 

Til top

Til velkomstsiden

Opdateret d. 29.3.2013